уторак, април 20, 2010

Април у Беооооградууу!

Додуше и мај... и... цела година :)


Министарство културе прогласило је 2010. Годином књиге. Тим поводом, као и поводом Светског дана књиге, 23. априла, Библиотека града Београда покренула је кампању за популарисање књиге и читања „Читај! Обогати себе.“ Кампања обухвата низ акција:

„Познати у библиотеци“
На Светски дан књиге, 23. априла 2010, у периоду од 11.00 до 13.00 часова, познате личности (музичари, писци, глумци, спортисти, политичари…) радиће као библиотекари, а велики број личности из јавног живота, као и сви заинтересовани суграђани, тог дана ће се учлањивати у библиотеку по промотивној цени од 400 динара.

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ награђује првих 50 посетилаца са по две бесплатне карте за представу.

„Књига и ја“
У сарадњи са „Телекомом Србије“, Библиотека града Београда организовала је акцију слања ММS порука (фотографија) на тему „Књига и ја“. Фотографије ће бити постављане на сајт БГБ-а. Најбоље фотографије, по процени жирија, „Телеком Србије“ ће наградити са три мобилна телефона.

„Ноћ у библиотеци“
Ова акција намењена је превасходно младима. У позајмном одељењу Библиотеке града Београда, 21. маја 2010, у 21.00 суботички построк састав „Аna Never“ ће одржати концерт. Библиотека ће бити отворена за кориснике до 23.00 сата, а сви заинтересовани посетиоци моћи ће да се учлане по промотивној цени од 400 динара, у периоду од 20.00 до 23.00 сати.

Акција „Библиотека 24 сата“
Новине „24 сата“ прикључиле су се нашој акцији бесплатног учлањења тако што ће сваког дана објављивати по једно питање из области опште културе, а читаоци ће одговоре моћи да шаљу на е-mail адресу biblioteka24sata@gmail.com.
Читалац који буде први послао тачан одговор, постаће бесплатно члан наше бибилиотеке.

Издавачко предузеће „Службени гласник“ у свакој библиотеци из мреже Библиотеке града Београда наградиће књигом читаоца који прочита највише књига током кампање, а библиотеку која изда највише књига са 500 својих наслова. 





Више инфо ускоро на www.bgb.rs



Нема коментара: